r12

 Sevgili Yılmaz Tatlıses seni sevgiyle saygıyla rahmetle anıyoruz!

 

Ali Osman ErbaşıAli Osman Erbaşı (15.01.1956 Şanlıurfa Merkez doğumluyum.

1961 yılında ailece İstanbul'a göç ettik. İlk öğrenimimi İstanbul Çapa İlkokulu'nda gördüm. İlkokul dördüncü Sınıfı hepsi pekiyi ile geçtiğim için rahmetli annemin bana sunduğu hediyelerden bağlamayı seçtim. Kendi çabamla çalmaya başladım. Orta öğrenimimi T.E.D Ankara Koleji'nde yatılı olarak gördüm. Hazırlık sınıfında okul bandosuna seçildim. Korno dersleri almaya başladım. Bu arada notayı öğrendim. Ortaokuldan sonra İstanbul'da piyasada bağlama çalmaya başladım. Lise öğrenimime İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde devam ettim. Vatani görevimi 1980-1982 yılları arasında İstanbul Vatan caddesi'nde Subay Ordu Evi'nde müzisyen olarak yaptım. Yirmili yaşlardan sonra hayatımı bağlama çalarak kazanmaya başladım. Nuri Sesigüzel, Ahmet Sezgin, Bedri Ayseli, Mihrican Güngör ve Belkıs Akkale gibi zamanın sanatçılarına sahnelerde eşlik ettim. Yirmibeş yaşlarında stüdyo çalışmalarım başladı. 1983'te Unkapanı'nda Duygu Müzik adı altında yaşıtım arkadaşlar (Zafer Dalgıç, İsmail Derker, Mustafa Karaçeper) ile bir araya gelerek bir bağlama grubu kurduk, uzun yıllar plak ve kaset piyasasında binlerce albüme refakat ettik. Bir yandan kendimi geliştirerek müziği öğrenmeye çalıştım, aranjörlük ve albüm yönetmenliği yapmaya başladım.

Albüm Çalışmalarım:

Müslüm Gürses'in Benim Meselem, Bir de benden dinleyin, Müslümce'ce 92, Bir Avuç Gözyaşı, Senden Vazgeçmem, Müslüm'ce Türküler, Vay Canım, Bir Kadeh Daha Ver, Herşey Yalan, Topraktan Bedene adlı albümlerinde aranjör ve yönetmenlik yaptım.

1991 de Belkıs Akkale "Yaralı Ördek" albümünü Arif Sağ ile birlikte çalıştım. Nuray Hafiftaş'ın "Eline Düştüm"(1996), Gülşen Kutlu "Söyle Canan" (1993), "Gelin Eylediler" (2005) adlı albümlerinin aranjör ve yönetmenliğini yaptım.

Öz müziğimizin farkında bir müzisyen olarak arabesk sanatçısı olarak anılan Müslüm Gürses'e aranjörlük yaptığım albümlerinde en az ikişer halk müziği eser okutarak türkülerimizi yaşatmaya çalıştım. Bunlardan; Kerkük türküleri, Urfa Divanı, Ali Ekber Çiçek'in Haydar'ı, Muharrem Ertaş'ın ve Neşet Ertaş'ın Bozlakları ve çeşitli Urfa hoyratları takdir topladı beğenildi. Zara'nın 1986 ve 1992 yıllarında yapmış olduğu üç albümünün 1998 yılında "Avuntu", 2000 yılında "Boyut", 2001 yılında "Misafir" adlı albüm çalışmalarının ve 1999 yılında Orhan Hakalmaz'ın "İki Keklik" adlı albümünün, 2002 yılında İlhan Şeşen'in "Neler Oluyor Bize", 2003 de "Şimdi Ben Bu Şarkıları", 2006 da "Dertli" adlı albümünün ve 2005 yılında da Şükriye Tutkun'un "Gücüm Yetene Kadar", 2006'da "Salıncak" adlı albümlerinin aranjör ve prodüktörlüklerini yaptım. Ulus Plak firmasında, TRT-Türk Halk Müziği arşivindeki 6000 türkü içerisinden seçerek il il "Türkülerle Türkiye" adlı 81 albümlük projenin altyapı çalışmalarını hazırladım.

En son çalışmam, eşim Deniz Toprak'ın "Türkümolası" adlı albümüdür. Türk Halk Müziği'ni, Anadolu'yu Dünya müziğinin öz kaynak noktası olarak tasavvur ederek çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bana göre en güzel enstruman bağlama, en güzel müzik de Türk Halk Müziği'dir.

Saygılarımla

Ali Osman Erbaşı

Bestelerim - Seslendiren Sanatçılar

Avuntu-Ötme Bülbül - ZARA

Bu Gece - ZARA

Çekilmez Hasretin - Müslüm GÜRSES

Dağlar Dumandır - Nuray HAFİFTAŞ

Dertli Mektup - Müslüm GÜRSES / Selahattin ALPAY / Sibel ALTIN

Felek Bile Ağladı - Müslüm GÜRSES

Güney İlleri - Deniz TOPRAK

Gong Tong (China) - Deniz TOPRAK

Hangimiz Sevmedik - Müslüm GÜRSES

Hazan nedir - Deniz TOPRAK

Kadın - Müslüm GÜRSES / Şükriye TUTKUN

Kamber Ağa - Songül KARLI

Kerkük'e Ağıt - Deniz TOPRAK

Kızılkaya - ZARA / Mustafa YAVUZ

Misafir - ZARA

Ne Yaptım Ben - Şükriye TUTKUN

Olaydım - Şükriye TUTKUN

Sen Bir Yana Ben Bir Yana - Şükriye TUTKUN

Sen Yoksan Eğer - Müslüm GÜRSES

Sineye Turnam - Gaye AKSU

Türküm - Deniz TOPRAK

Yarimi Ellere Gelin Etmişler - Cengiz KURDOĞLU

Yunus - ZARA

Anadolu - ZARA

Hey Dostum Uyan - Oğuz YILMAZ

Yorum yapmaya iznin yok!