r12

 Sevgili Yılmaz Tatlıses seni sevgiyle saygıyla rahmetle anıyoruz!

 

Uğur KarakuşUğur Karakuş 01.08.1978. İstanbul doğumlu ilkokulu Kasımpaşa Cezayirli Gazihasanpaşa ilkokulunda okuyup ortakul lise ve üniversiteyi İ.T.Ü .T.M.O İstanbul Teknik Üniversiteyi Türk Musikisi Devlet Konserve tuarında okuyup iniversite öğrenimi halen devam eden etmektedir. Müzisyen bir babamın oğlu olan Uğur Karakuş ilkokul yıllarında Bağlamayla tanışıp halk müziğine gönül vermiştir.

Daha sonra, ortaöğreniminde konservetuara başlayıp tam anlamıyla profesyonel müzik hayatı devam etmiştir. Küçük yaşlarda çeşitli resturant ,düğün salonu ve garlarda çalışan Uğur Karakuş, lise öğrenimine geçtikten sonra sahne yaşantınısına ara verip bestekarlık ve müzik yönetmenliğine ağırlık vermiştir. Lise yıllarında çeşitli besteleri sanatçılar tarafından okunmuştur.Uğur Karakuş bestelerini okuyan sanatçılar arasında; Alişan , Ceylan, Nuray Hafiftaş , Ertuğrul Polat, Yusuf Harputlu, Kader, Murat Yıldız, Mustafa Topaloğlu, Kazancı Bedih, Seher Dilovan, Mustafa Uğur vardır. Kasetini yönettiği müzik yönetmenliği yaptıgı sanatçılar ise; Kader ,Yusuf Harputlu ,Ertuğrul Polat , Mustafa Topaloğlu.

Müzik yönetmenliği ve bestekarlığıyla çok kısa zaman müzik piyasasinda patlama yapıp, adından sıkça söz ettiren Uğur Karakuş birçok sanatçının da sahne şefliğini (maestro) yapmıştır. ( Alişan , Emrah , İzzet Yıldızhan ,Küçük Onur ,Mustafa Uğur , Ceylan ,Kader Ertuğrul Polat ,Mustafa Topaloğlu , vs. ) Müzik kasetini yönettiği müzik yönetmenliği yaptığı sanatçılar; Kader, Yusuf harbutlu, Ertuğrul Polat, Mustafa Topaloğlu. Müzik piyasasının mutfağında, perde arkasındaki "kahraman müzik adamı" olarak hayatını sürdürürken, bir çok kaset teklifini geri çevirmiştir. Ve ayrıca bir çok sanatçının kasetinde, Cümbüş' üyle, Bağlama'sıyla, tarzıyla refakatçı olarak bulunmuştur.

sdswo0jy9

Ana sazı Bağlama olan Uğur Karakuş, Bağlama'nın yanı sıra, Cümbüş, Buzuki, Ut, gibi enstrümanlarla profosyonel olarak çalmaktadır. Müzik yönetmeni, bestekar olarak kendin kanıtlayıp, yaşantısına devam eden Uğur Karakuş, sanatçı arkadaşı Ceylan' ın isteği üzerine "Gönlüme" adlı eserde Ceylan' la düet yapar. "Ceylanım meralım , darda kaldım gelmedin" dizeleriyle başlayan bölümü seslendirir. Ceylan kasetteki ikinci klibini bu türküye çeker ve çok büyük bir patlama yapar. İnsanlar çok merak etmektedir. Bu arkadaki okuyan kim? Kim bu erkek sesi, diye? Daha sonra Kanal 6 ya çekilen İbo Show çekimlerine katılacak olan Ceylan, Uğur Karakuş'u da o gün davet eder. Beraber giderler ve Uğur karakuş misafir olarak oturur. Daha sonra sıra Uğur Karakuş'la seslendirdiği parçayı okumaya geldiğinde İbrahim Tatlıses, "bu eserde eşlik eden arkadaş aramızdaymış. Beni çok etkileyen bu sesi tanımak için çağırıyorum", diye Uğur Karakuş'u sahneye alır. Ceylan' la birlikte eseri okuyan Uğur Karakuş' ta İbrahim Tatlıses bir eser daha okumasını rica eder. Arkasından bir eser daha. Ve eserler bittikten sonra usta, "böyle güzel bir ses duymadım" deyip, Uğur Karakuş'un sesinden çok etkilendiğini belirtir ve kurulu olan İDOBAY firmasına transfer etmek ister. Müziğin mutfağında kendini kanıtlayan Uğur karakuş artık yorumcu olarak piyasaya çıkmanın zamanını geldiğini düşünür. Çocukluktan beri hayranlıkla dinlediği İbrahim Tatlıses' in teklifini geri çevirmeyip kaset teklifini kabul eder ve RAZIYIM adlı ilk kaseti (İDOBAY) amberiyle çıkarır.RAZIYIM kasetiyle iyi bir çıkış yapan Uğur Karakuş, bir çok televizyon programına katılır. Ve İbo Show a tek başına çıkar. İbrahim Tatlıses de güzel bir program yapar ve daha sonra yorumcu olarak müzik yaşantısına devam eder. Yorumcu olarak müzik yaşantısına devam ederken, yanı sıra bestekarlık ve müzik yönetmenliğinide devam etmektedir.

Yorum yapmaya iznin yok!